søndag 14. feb. 2016

 
 

Kontakt oss

Kontakt oss

Stretching 

Lett oppvarming, uttøyning og øvelser for avspenning og fleksibilitet. Passer for alle! Passer godt for deg som liker rolig og avslappende trening med et spennende og variert innhold. Stretching øvelser som er skreddersydd til kampsport trening og som er godt for alle andre også. Timen vil være til stor hjelp for deg som vil sparke bedre og høyere.
GRATIS.PRØVETIME!

Bevegeli
ghet kan defineres som evne til bevegelsesutslag i ledd og leddkjeder. Man kan dele inn i statisk og dynamisk bevegelighet:

Statisk bevegelighet (SB) kan defineres som mulig bevegelsesutslag i et ledd eller en leddserie. SB-trening er kontrollert å føre en bevegelse til et punkt eller bestemt stilling, og å holde denne stillingen. Dynamisk bevegelighet (DB) kan defineres som evne til å bruke et bevegelsesutslag under fysisk aktivitet, i normalt/hurtig tempo. DB er raske, rytmiske bevegelser til ytterstilling, uten at ytterstillingen blir holdt, også kalt ballistisk tøyning.
Under stretchingtimene benytter vi oss i hovedsak av statisk bevegelighetstrening.
Under oppvarming til timer kan du få dynamisk bevegelighetstrening gjennom hele tiden å presse sparkene dine høyere,


Bevegelighetstrening – er det viktig?
Smerter i rygg, nakke og skuldre er blitt et mer og mer vanlig problem i samfunnet vårt i dag. Mange av disse problemene skyldes korte muskler rundt skulder, bryst og hofte. Dette er noe som i stor grad kan forebygges. Bare litt bevegelighetstrening hver uke kan gjør stor forskjell i hverdagen.

 

Dette kan bevegelighetstrening gjøre for deg:

 

  • Jo eldre vi blir, jo stølere føler vi oss. Bev.trening motvirker det tap av bevegelighet som skjer med økende alder og gjør de daglige aktivitetene lettere å utføre.
  • Ikke bare ser bedre holdning flott ut, men du slipper risiko for feilbelastning og smerter. Har du kort brystmuskulatur kan man få lut holdning, mens korte hofteleddsbøyer kan gi svai i ryggen.
  • Stressnakke er blitt et vanlig begrep. Bevegelighetstrening er stressreduserende fordi det får stramme og korte muskler til å slappe av – da slipper du ømme muskler.
  • Restitusjonstiden etter trening blir kortere fordi bev.trening øker sirkulasjonen og gir dermed mer blodtilførsel til muskulaturen.
  • Driver du aktivt med sport er bev.trening svært forebyggende mot skader i muskler og ledd. Kort muskulatur blir lettere skadet.
  • Bedre bevegelsesutslag påvirker balanse og koordinasjon.

 

Tips til bevegelighetstrening

 

Varm opp på forhånd, da er musklene mer mottakelige for trening og det minker risikoen for skader. Muskulaturen trenger bare å være lunken – da blir det ofte best resultater.

Strekken skal holdes i minst 30-60 sek. Men ikke ligg å gyng eller nykk – da reagerer musklene med å trekke seg sammen. Hold bevegelsesutslaget til du kjenner at muskulaturen ”gir etter”, da kan du prøve å presse litt til.

No pain, no gain. Men det skal ikke være direkte smertefullt, bare lett ubehag. Tren bev.trening regelmessig, da venner kroppen seg til det. Men regn med stive muskler de første gangene.

Pusteteknikk er viktig – avspent muskulatur er bedre forberedt på strekk. Pust inn, gå ut i strekken og pust deretter ut,

I tillegg til å gå på stretchingtimen 1 gang i uken kan det lønne seg å bruke litt tid på tøying minst en gang til etter en trening. Da vil du merke raskere fremgang.

Husk at både styrke- og utholdenhetstrening kan føre til at musklene trekker seg noe sammen.

 


Tips en venn om denne artikkelen!

 

 
Powered by: i-tools logo